×

×

ציפורניים צהובות

האם ידעתם שעל פי צורת הציפורניים וצבען ניתן ללמוד הרבה על מצב הבריאות הכללי שלכם? ציפורניים צהובות, ירוקות או לבנות, ציפורניים סדוקות, אכולות או נפוחות, ברוב המקרים מצביעות על מחלות גוף שונות או על תזונה בעייתית. צבע הציפורניים עשוי להיות לבן, שחור, חום, כחול, אדום, סגול וכדומה, אולם לרוב הן משנות את צבען לצהוב כאשר הסיבות העיקריות לכך הן עישון והימצאות נסיוב בשם גליקופרוטאין (תרכובת של חלבון ופחמימה). הציפורן הופכת לכהה, מאבדת ברק והמראה שלה הופך למחוספס, מקומט ורך יותר, היא מקבלת צבע צהבהב או מתקרב לחום שמתחיל מתחת לקוטיקולה (עור סביב הציפורן) ומתפשט בקצב אחיד ומקביל לצמיחת הציפורן. גם זקנה, חשיפת יתר לסבון חומצתי ולמוצרים כימיים שונים, פטרת ציפורניים וזיהומים נוספים ואף שימוש בתרופות מסוימות עלולים לגרום לציפורניים צהובות.

המלצת המערכת

סובלים מציפורניים צהובות? דעו שקודם כל מראה ציפורניים בעייתי עשוי להיגרם כתוצאה ממצב בריאותי שלאו דווקא קשור ישירות לציפורניים. התייעצו עם המכונים המובילים בישראל שיוכלו לאבחן היטב את הבעיה ואף יציעו טיפול מתאים שיעלים ציפורן צהובה. עשו זאת עכשיו!

 


הגורמים להופעת ציפורניים צהובות

ציפורניים צהובות מפטרת - על פי פרסומים של האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה, זיהום פטרייתי שמשפיע על 12% מהאוכלוסייה הבוגרת בארה״ב היא הסיבה הנפוצה ביותר לציפורניים צהובות. זיהום מפטריות בציפורניים עשוי להתחיל בכתם קטן לבן או צהוב מתחת לציפורן ולהתפשט לשאר המשטח במיטת הציפורן ולעור שמסביבו. השינוי בצבע מלווה בדרך כלל גם בשינוי בעובי ובאיכות הציפורן. זיהום פטרייתי גורם גם לכיווץ מיטת הציפורן ולריח רע מהציפורניים.

סינדרום הציפורניים הצהובות - סינדרום די נדיר, שגורם לרוב לשינויים קבועים בציפורן הפוגע רק במבוגרים, תורשתי במקרים מסוימים, המזוהה עם בצקת לימפתית (Lymphedema) שגורמת לנפיחות בגפיים (בידיים או ברגליים). הסובלים מסינדרום הציפורניים הצהובות, נוטים לפתח אנומליות בדרכי הנשימה המחייבות טיפול רפואי. בנוסף לצבע הצהוב, הציפורניים שנגועות בסינדרום צומחות באיטיות ולרוב ללא הקוטיקולה. הציפורניים עשויות גם להיחלש ולהיפרד ממיטת הציפורן. הטיפול בתופעה מצריך נטילת תרופות בשילוב עם טיפול מקומי של ויטמין e.

פסוריאזיס בציפורניים - הפסוריאזיס היא בעיה תורשתית נפוצה בעור הבאה לידי ביטוי בעור מגורה בטלאים מחוספסים שפזורים עליו. 50% מהאנשים הסובלים ממנה יחוו שינויים בצבע הציפורניים, אצל 10% מהאנשים, השינוי בצבע יהיה משמעותי ובולט ולא רק זאת, הציפורניים הופכות לעבות יותר, עם חורים וגבשושיות על המשטחים העליונים יחד עם כתמים בצבעים צהוב-חום או צהוב וורוד. קראו עוד ובהרחבה על פסוריאזיס בציפורניים והטיפול בה.

סוכרת - הציפורניים אצל חולי סכרת מקבלות גוון צהוב, זהו מצב שפיר ושנוצר קרוב לוודאי כתגובה לפרוטאין של גלוקוזה בגוף.

ציפוי הציפורניים בלקה והדבקת ציפורניים מלאכותיות - ציפוי תכוף של הציפורניים בלק וזאת מבלי לתת להן הזדמנות ״להתאוורר״ מידי פעם עלול לגרום לדהיית הצבע הטבעי של הציפורניים. צביעת הציפורניים בלק, ובמיוחד בצבע אדום, עלולה לגרום לציפורניים לשנות את צבען לצהוב. כדי למנוע את התופעה רצוי למרוח שכבת בסיס המגנה על הציפורן לפני מריחת הלק. ציפורניים מלאכותיות שמודבקות על הציפורניים הטבעיות מונעות מהן לנשום כראוי, וגם הדבק שמשתמשים בו להדבקתן מכיל חומרים מזיקים שגורמים לציפורניים הטבעיות לקבל צבע צהוב ולא אסתטי.

נטילת תרופות ומחסור בויטמינים - נטילת תרופות מסוימות עלולה לגרום לציפורן צהובה ולכן כאשר קיימת אלטרנטיבה, רצוי להימנע מתרופות שגורמות לצביעת הציפורניים. מחסור בויטמין a, ויטמין b, פרוטאין, ברזל ואבץ עלול אף הוא להוביל למראה ציפורניים בעייתי ולכן יש להקפיד על תזונה נאותה. גם כאשר מגזימים במאכלים המכילים בטא-קרוטן (β-Carotene) עלול להיווצר מצב שנקרא היפר-קרוטטנודרמיה (עור צהוב) בגלל עודפי בטא-קרוטן. במצב זה גם הציפורניים עלולות להפוך לצהובות. במאמר מוסגר נציין כי התופעה נעלמת כאשר מפסיקים לאכול מוצרים העשירים בבטא-קרוטן.

מזהים סימפטומים של מחלת פטרת ציפורניים? החלו להופיע לכם נקודות לבנות על הציפורניים, מריחים בריח חריף מאזור כפות הידיים ו/או הרגליים, עליכם לעבור אבחון מקצועי במכון פרטי ולטפל בזיהום ללא כל דיחוי, הטיפול הוא לא רק עבורכם, אלא גם כדי שלא תדביקו קרובי משפחה. למכוני הפטרת שאיתם אנחנו עובדים יש פתרון רפואי מוכח, באמצעותו תוכלו להיפטר לצמיתות מהפטרת בציפורניים, ויש גם 7 שנות אחריות מלאות! הרשמו עכשיו וחסלו את פטרת הציפורניים בידיים וברגליים לתמיד!