פסוריאזיס בציפורניים היא מחלה שמופיעה בציפורני הידיים והרגליים הבאה לידי ביטוי בעיקר ביובש, שבריריות העור וכאבים. מעבר להשלכות הרפואיות שלה, היא גורמת גם לבושה שפוגעת קשות בביטחון העצמי של החולה על כל המשתמע מכך. מחלת הפסוריאזיס מזיקה בעיקר לחלק הקיצוני של הציפורניים אולם לא רק, וכאשר היא פוגעת במטופל התוצאות קשות לצפייה. נוצרים שינויים במשטח הציפורן, הכוללים כפלים בציפורן ושקעים לאורכה או לרוחבה, וזאת בנוסף לשינויי הצבע והברק שהופכים את הציפורניים לצהובות. כמו כן מתהווה גם התפוררות מעל ומתחת לציפורן שהופכת אותה לגסה וגבשושית. הפסוריאזיס שכיחה יותר בציפורני הידיים שכן יש לה נטייה להופיע במקומות שנתונים לשפשוף, חיכוך, לחות וטראומה.
למרות שהטיפול בתרופות, תכשירים, קרמים ומשחות יעיל בחלק מהמקרים, ההמלצה היא לשלב בין טיפול תרופתי לבין שימוש במכשירים מבוססי אור שקוטלים את הפסוריאזיס בציפורניים. התייעצו עם המכונים המובילים בישראל שיצליחו להעלים את הפסוריאזיס שלכם לחלוטין. עשו זאת עכשיו!
הופעת פצעים בציפורניים היא תופעה די נפוצה אצל אנשים שפיתחו בעבר מחלות ציפורניים שונות. במיוחד לחולים שחוו מחלות ציפורניים קיצוניות, או אנשים שבילדותם סבלו מהמחלה עצמה. הפסוריאזיס בציפורניים משתלבת בכ- 70% מהמקרים עם דלקת פרקים פסוריאטית וישנם גם מקרים בודדים של פסוריאזיס ציפורניים חמור שאינו מושפע מאזורי גוף אחרים. הפסוריאזיס בציפורניים בדומה לסוגי פסוריאזיס אחרים, פורץ, נעלם וחוזר שוב להופיע בצורה ספונטנית או כתוצאה מתרופות שונות ומזיהום שנגרם מפטרת ציפורניים.
ייצור יתר של קֶרָטִין בגוף (פרוטאין סיבי שמרכיב את הציפורן), גורם לשינוי בקצב גדילת הציפורניים, ובשינוי צורתן הטבעית. הציפורניים נוטות להיות שבירות, עם קווים שקועים ושינויי צבע פנימיים. הפצעים עלולים להשפיע גם על העור מתחת לציפורן וגם מסביב לבסיס הציפורן ולמשטח הציפורן. פצעים אלו עשויים להיווצר בצורה מבודדת בציפורן אחת בלבד או בצורה קולקטיבית על מספר אצבעות במקביל, וברמות חומרה שונות. כמו כן, הפצעים עלולים להופיע רק בידיים או רק ברגליים ולהפך וגם להופיע בידיים וברגליים באותה העת. בין הסימפטומים של פסוריאזיס בציפורניים אפשר למנות את התופעות הבאות:
התעבות הציפורן - משטח הציפורן עשוי להתכסות בשקעים חדים או מחוררים בצורות לא רגילות בגלל איבוד קרטין. עשויים להיווצר עיוותים כמו קווים שקועים אורכיים או רוחביים ואלכסונים שיוצרים מעין שבילים על הציפורן (קווי באו).
רכס מחוספס על הציפורן (Trachonychia) - עיוות בשורש הציפורן עלול ליצור קמטים, אובדן ברק עם דהיית צבע או סהרון אדום.
כתמי שמן - שינוי הצבע מתחת לציפורן שיוצר כתמים בצבע צהוב או ורוד, שנקראים גם כתמי שמן.
היפרקרטוזיס - התעבות העור בבסיס הציפורן המכונה גם היפרקרטוזיס בתחתית הציפורן.
אוניקוליזיס (Onicolisis) - אחת התופעות האופייניות והנפוצות של המחלה גורמת להתנתקות הציפורן ממיטתה שעלולה גם ליצור היפר-קרטוזיס המלווה בשטפי דם קטנים.
פסוריאזיס בציפורניים אינו משפיע רק על המראה האסתטי של הציפורניים, הוא עלול כאמור לגרום לכאבים ואף להוביל למצב בו הוא מגביל פעילויות יומיות ופיזיות על ידי החלשת מאחז הציפורן במיטת הציפורן - מצב שעוזר לבקטריות להשתכן בחלל שנוצר, ואפשרות גדולה יותר להדבקות בפטרת ציפורניים במקביל לפסוריאזיס הקיים! הסימפטומים לפטרת ציפורניים ולזיהומים אחרים דומים לסימפטומים של הפסוריאזיס ולכן ההמלצה היא לעבור אבחון על ידי רופא מומחה הכולל בדיקת תרביות על מנת לשלול זיהום מפטריות וזאת כמובן לפני שמתחילים בטיפול כלשהו.
אנשים שסובלים מפסוריאזיס בציפורניים חייבים להקדיש תשומת לב מיוחדת לציפורניים. מומלץ לחתוך אותן בצורה מרובעת וכשהן לחות מאחר וציפורן רכה ניתן לחתוך בקלות וללא בעיות. ציפורניים נגועות בפסוריאזיס הן שבירות במידה רבה, נסדקות ועלולות לגרום לכאבים עזים, כך שטיפול טוב מבטיח איכות חיים טובה יותר. גם השיוף חשוב לטיפוח ועיצוב הציפורניים אם כי יש לבצע פעולה זו כאשר הציפורן יבשה לחלוטין.
פסוריאזיס בציפורניים נחשבת לאחת המחלות הקשות להתמודדות, בעיקר בגלל מיקומה הבעייתי (מתחת לציפורן). תרופות מקומיות ותכשירים שמורחים על השכבה החיצונית (עור או ציפורן) בדרך כלל לא יעילים שכן היא ממוקמת כאמור מתחת לציפורן. להלן דרכי הטיפול בפסוריאזיס:
קורטיקואידים - טיפול מקומי המיועד למקרים קשים יותר של פסוריאזיס בציפורניים כאשר המחלה התפשטה למשתית או לעור שמסביב לציפורניים, אם כי יעילותם אינה כה גבוהה. צורה יותר נפוצה ויעילה, אם כי כואבת, היא טיפול במחלה שמבוסס על החדרת קורטיקואידים תוך כדי הזרקה באמצעות מחט אל המשתית והעור מסביב לציפורן. מגבילים את הזרקת הקורטיקואידים למקרים חמורים במיוחד וכאשר צריך לטפל רק בציפורניים בודדות שכן לאחר הזרקת קורטיקואידים עלולות להופיע תופעות לוואי קשות.
לכה, קלובקסול וקלוטרימזון - חומרים יעילים מאוד בטיפול בפסוריאזיס בגלל הקלות בקליטתם והיעילות מהשפעת החומרים.
קלסיפוטריול - חומר שנגזר מוויטמין D בשילוב עם עוד טיפולים בשימוש מקומי ומערכתי המשולב עם קורטיקואיד.
טיפולי פוטו-תרפיה - גם טיפול בלייזר וגם טיפול במכשירי IPL נחשבים ליעילים במיוחד. באמצעות טיפולים פוטו-תרפיים ניתן לטפל גם בסוגים שונים של פסוריאזיס והם אינם מוגבלים לציפורניים בלבד.
חושש/ת מהתפתחות של מחלת פסוריאזיס בציפורניים ו/או פטרת? שמת לב לחלק מהתופעות שתוארו לעיל? עליך לעבור אבחון מקצועי במכון פרטי במחלה באופן מיידי, הטיפול הוא לא רק עבורך, אלא גם כדי שלא תדביק/י חלילה קרובי משפחה. למכונים שאיתם אנחנו עובדים יש פתרון רפואי מוכח, באמצעותו תוכל/י להיפטר לצמיתות מהמחלה בציפורניים, ויש גם 7 שנות אחריות מלאות! הרשמ/י עכשיו וחסל/י את המחלה בציפורני הידיים ו/או הרגליים לתמיד!