הטיפול בפטרת ובזיהום ציפורניים נחשב מייגע וקשה לריפוי, ולמרות זאת, רוב האנשים אינם מייחסים תשומת לב לסימפטומים של הפטרת כאשר הם מתחילים להתהוות. כשלא מתייחסים לסימפטומים, המחלה מתקדמת וגורמת לבעיות ולאי נוחות, עד שבסופו של יום, המטופל מגיע לרופא בכדי לפתור את הבעיה. הזיהום פוגע בעיקר באזור הציפורניים המאפשרות תנאים סביבתיים אידאלים להתפתחות הפטרת. ישנן מספר תרופות שיכולות לטפל בפטריות בציפורניים, לכל תרופה אחוזי הצלחה שונים אולם גם תופעות לוואי שונות. הרופא יתאים את סוג התרופה בהתאם לזיהום (תרופות לבליעה או תרופות לשימוש מקומי), אולם תוצאות הטיפול התרופתי לא בהכרח יהיו טובות וזאת מבלי להתייחס בכלל לתופעות לוואי חמורות שעלולות להופיע.
למרות שהטיפול בתרופות, תכשירים, קרמים ומשחות יעיל בחלק מהמקרים, ההמלצה היא לשלב בין טיפול תרופתי לבין שימוש במכשירים מבוססי אור שקוטלים את הפטרייה לחלוטין. התייעצו עם המכונים המובילים בישראל שיצליחו להעלים את הפטרת שלכם לחלוטין. עשו זאת עכשיו!
למיסיל (Lamisil (Terbinafin - למיסיל (למיזיל) נחשבת לתרופה היעילה ביותר לטיפול בפטרת ציפורניים אולם עלולות להופיע עם השימוש בה תופעות לוואי קשות. למיסיל מדכא את האנזים האחראי לגידול ולהתרבות הפטרייה. הטיפול בלמיסיל נמשך לפחות שישה שבועות כאשר מטפלים בפטרת בידיים, ולפחות 12 שבועות לטיפול בפטרת ציפורניים ברגליים.
תופעות לוואי נפוצות של למיסיל: בעיות בדרכי העיכול, כאבי ראש, בחילות, כאבי בטן, צריבות בקיבה, שלשולים, תחושת קיבה מלאה, חוסר תאבון, פריחה בעור, וכאבי שרירים ומפרקים. תופעות לוואי נדירות של למיסיל: שינויים או אבדן חוש הטעם, נשירת שיער, עייפות ופריחה בעור בדומה לפסוראיזיס. שילוב הלמיסיל עם נטילת תרופות אחרות המטפלות במחלות שונות עלול להכשיל את השפעת התרופות האחרות ובהן: תרופות נגד דיכאון, תרופה למניעת ספיגת סֶרוֹטוֹנִין (מוליך עצבי) וכד׳. למיסיל אינו מומלץ לחולים הסובלים ממחלה כרונית, לאנשים שפעילות הכבד שלהם לקויה, לחולי כליות וכשל המערכת החיסונית, או לנשים בהיריון. אחוזי הצלחת הטיפול הם סביב ה - 50%!
ספורנוקס (Sporanox (Itraconazole - תרופה שהורגת את הפטרייה וחוסמת את התפשטותה, המינון הוא אישי ובהתאם לחומרת הזיהום. ספורנוקס מכילה חומר פעיל בשם איטרקונזול, שעלול לגרום לתופעות לוואי. תופעות הלוואי של ספורנוקס: החרפת פעילות הקיבה, בחילות, הקאות, שלשולים, כאבי בטן ועצירות. קיימת גם אפשרות לכאבי ראש או ורטיגו, אי סדירות במחזור, נשירת שיער, ורפיון שרירים. עלולה להופיע גם תפרחת בעור, גירודים, סִרְפֶּדֶת, חנק או פנים נפוחות. יתכנו גם תגובות אלרגיות חריפות כמו רגישות לאור ולשמש. הסימפטומים של פגיעה בכבד אינם קיימים בדרך כלל, אך במקרים מסוימים הם אפשריים, וגורמים ל: חוסר תיאבון, הקאות, תשישות, כאבי בטן, צהבת, שתן כהה וצואה בהירה. לא ניתן להשתמש בספורנוקס במקרים בהם קיימת אלרגיה (רגישות גבוהה) לאיטרקונזול, או לאחד ממרכיביו האחרים של הספורנוקס, וכן, לנשים בהיריון.
דיפלוקאן (Diflucan (Fluconazole - הדיפלוקאן היא תרופה שמכחידה זיהומים פטרייתיים ולמרות שמשתמשים בה גם לפטרת בציפורניים היא נחשבת לפחות יעילה. משתמשים בתרופה בעיקר לטיפול במחלת הפטריות (Cryptococcosis) הגורמת לדלקת קרום המוח (מֶנִינְגִּיטִיס), קנדידה ומחלות זיהומיות אחרות בעור. תופעות הלוואי: כאבי ראש, השפעות על העור עם השלכות שונות, תפרחת, השפעות על מערכת העיכול, שלשולים, נפיחות ובחילה.
התרופות לטיפול מקומי בזיהום פטרייתי בציפורניים, נחשבות לפחות יעילות מהתרופות שנוטלים דרך הפה ומשתמשים בהן בדרך כלל בשלב ההתחלתי של הפטרת. בשלב מתקדם של המחלה יעילותן פוחתת משמעותית ולכן מומלץ לחפש אלטרנטיבות טובות יותר. להלן שתי תרופות לפטרת ציפורניים הנמרחות על מצע הציפורן הנגועה:
פנלאק (Penlac) - תרופה כנגד פטריות שתפקידה לבלום את התפשטות המחלה. בפנלאק משתמשים בעיקר ספורטאים ותפקידה הוא למנוע גירוד. את הפנלאק, בדומה ללק, מורחים על משטח הציפורן שנפגעה, מסביב לציפורן, ומתחת לציפורן אם מתאפשר. אין לרחוץ או לשטוף את הרגל למשך 8 שעות לאחר השימוש בתרופה. תופעת הלוואי - חום מקומי וגירוד. אחוזי הצלחת הטיפול נעים בין 9 ל - 36% (רק בשלבים ראשוניים של המחלה!).
לוסריל (Loceryl) - הלוסריל היא תרופת מרשם אנטי-פטרייתית שמטרתה למנוע את התפשטות הפטרת בציפורני הידיים או הרגליים. באמצעות הלוסריל ניתן לטפל במרבית סוגי הפטריות הגורמות לפטרת בציפורניים. מורחים את הלק התרופתי השקוף בדרך כלל פעם בשבוע או על פי הוראות הרופא למשך שישה חודשים במידה והמחלה מופיעה בציפורניי הידיים. כאשר המחלה מופיעה ברגליים, משך הטיפול יהיה ארוך יותר ונאמד בכשנה. הלוסריל מבקיע את מצע הציפורניים מונע מהפטרייה להתפתח ולבסוף קוטל אותה לחלוטין. משתמשים בלוסריל עד אשר הציפורן או הציפורניים מתחדשות לחלוטין. תופעות הלוואי של הלוסריל דומות לפנלאק - חום קל בציפורניים, גירוד, עור יבש ועקצוץ. אם ״תופסים״ את הפטרת בשלב המוקדם אחוזי ההצלחה של הטיפול הם סביב ה -40%.
אם זיהיתם סימפטומים של מחלת פטרת ציפורניים, כאשר בדרך כלל באה לידי ביטוי בהופעת נקודות לבנות על הציפורניים או בריח צחנה מכפות הידיים ו/או הרגליים, עליכם לעבור אבחון מקצועי במכון פרטי ולטפל בזיהום בהקדם האפשרי, לא רק עבורכם, אלא גם על מנת שלא להדביק את קרובי משפחה. למכוני הפטרת המתקדמים שאליהם מפנה אתרנו יש פתרון רפואי מוכח, המאפשר להיפטר לצמיתות ממחלת פטרת הציפורניים, ויש גם 7 שנות אחריות מלאות! הרשמו עכשיו וחסלו את פטרת הציפורניים לתמיד!