במהלך השנים האחרונות חל גידול משמעותי במספרם של חולי הפטרת בישראל שפוגעת יותר בגברים מבוגרים אולם לא פוסחת על נשים וילדים. את הגידול במספר החולים בפטרת ציפורניים ניתן ליחס למספר גורמים שהבולטים שבהם הם: חשיפה גדולה יותר לפטריות המקננות במקלחות ומלתחות ציבוריים של חדרי כושר משוכללים שקמו בשנים האחרונות, לאיכות החיים הגבוה שהעלתה את גיל התמותה בצורה משמעותית כך שהאוכלוסייה התבגרה, לגידול במספר החולים בסוכרת ולעליה במספר הסובלים ממחלות שפוגעות במערכת החיסונית.
למרות שהטיפול בתרופות סבתא, תכשירים, קרמים ומשחות יעיל בחלק מהמקרים, ההמלצה היא לשלב בין טיפול תרופתי קונבנציונלי לבין שימוש במכשירים מבוססי אור שקוטלים את הפטרייה לחלוטין. התייעצו עם המכונים המובילים בישראל שיצליחו להעלים את הפטרת שלכם לחלוטין. עשו זאת עכשיו!
משתמשים בתרופות סבתא לטיפול בפטרת ציפורניים כבר מאות שנים שכן לא תמיד היו בנמצא תרופות קונבנציונליות. טיפולים ביתיים טבעיים, מהווים אלטרנטיבה סבירה מינוס לתרופות התעשייתיות של ימינו.
כל תרופת מרשם ללא יוצאת מן הכלל גורמת לתופעות לוואי ובנוסף, תרופות הסבתא הביתיות אינן יקרות בהשוואה לתרופות התעשייתיות, והן מתבססות על תהליכים טבעיים כמו: השריית הציפורניים בחומץ מדולל, שימוש באבקות הלבנה ועלים, מריחת מי חמצן ושימוש בשמנים צמחיים. הטיפול בתרופות סבתא חוזר על עצמו כל יום עד שהזיהום נפסק, והוא עשוי לקחת מספר שבועות או חודשים. תרופות הסבתא הטבעיות, נמצאו יעילות באופן חלקי לסוגים שונים של פטריות והן אכן משפרות את המצב, אך ברוב המקרים צריך לפנות לסיוע רפואי מקצועי.
נשאלת השאלה האם בישראל של 2023 יש פתרון רפואי מוכח ללא כאבים המאפשר להיפטר מפטרת הציפורניים אחת ולתמיד? מסתבר שכן! ויש גם 7 שנות אחריות מלאות! בהמשך תוכלו לקרוא איך באמצעות תרופות סבתא ביתיות ניתן להקל על תופעת הפטרת בציפורניים אולם אנחנו ממליצים לכם לקרוא את כל המאמר עד סופו ולא לדלג על הפסקה האחרונה במאמר שהיא החשובה ביותר.
חומץ תפוחים - חומץ תפוחים נחשבת לתרופה ביתית חזקה.
אופן השימוש: טבילת הרגליים בתמיסה המכילה ליטר מים חמים, וחצי כוס חומץ תפוחים. אפשר גם למרוח את חומץ התפוחים ישירות על הציפורן הנגועה בעזרת מכחול, כשלוש פעמים ביום עד להבראתה.
שום - לשום יש סגולות רבות שאחת מהן היא היכולת לטפל בדלקות. הטיפול הטבעי עם שום נחשב ליעיל ביחס לתרופות סבתא אחרות.
אופן השימוש: מרתיחים 5 שיני שום גדולות בתוך סיר מים, ממתינים עד שהמים מתקררים, שופכים את תכולת הסיר עם השום לתוך גיגית, וטובלים את הרגליים כשהן נקיות בתוך מי השום למשך 15 דקות. יש לחזור על הפעולה כל יום, במשך ארבעה שבועות.
מלח - הטיפול הביתי עם מלח מקשה על הפטרייה ברגליים להתרבות, ומיוחסות לו תכונות חיטוי.
אופן השימוש: יש לרחוץ את הרגליים, ולהשאיר את הציפורניים רטובות. לאחר מכן זורעים על הרגליים מלח וגורבים גרביים. יש לחזור על התהליך פעמיים ביום ועד שמבחינים בשיפור.
שמן עץ תה - שמן מעץ היא אחת מהשיטות הטבעיות, והיעילות ביותר כנגד פטריות בציפורניים. השמן מופק מגבעולים ועלים מעץ התה האוסטרלי. הוכח גם מדעית כי לשמן עץ התה יש את היכולת לטפל בזיהומים פטרייתיים. השימוש בשמן מצריך בדיקה מוקדמת שכן הוא עשוי לגרום לאלרגיה.
אופן השימוש: מושכים את השמן ישירות על הציפורניים, פעמיים עד שלוש פעמים ביום, כך שהוא יחדור היטב לציפורן, ועד לריפוי הפטרת.
מיץ לימון - מיץ הלימון ידוע במרכיביו האנטי בקטריאליים.
אופן השימוש: יש להשרות את הציפורניים במיץ לימון טבעי.
שמן קיקיון - שמן הקיקיון מכיל חומצה ריצינולאית, שהוכחה כיעילה במקרים של דלקות עור שונות.
אופן השימוש: יש לערבב חצי כוס שמן קיקיון עם 7 טיפות מיץ לימון. את הנוזלים מעבירים לגיגית עם מים פושרים שהורתחו מבעוד מועד. לאחר מכן צריך לטבול את כפות הרגליים (או הידיים) למשך רבע שעה. יש לחזור על הפעולה כל יום למשך ארבעה שבועות.
עלי לענה (Artemisia) - עלי הלענה מכילים שמן סנטונין, הידוע בסגולות מרפא.
אופן השימוש: יש להניח חופן של עלי לענה בתוך כוס מים רותחים, ולכסות עד לקירור. לאחר מכן, צריך להשרות את הציפורניים בתמיסה למשך 10 דקות פעמיים ביום.
סודה לשתייה - הסודה לשתייה היא מלח נפוץ שהוכח כיעיל לטיפול בפטרת ציפורניים.
אופן השימוש: יש לערבב אבקת סודה לשתייה עם מים עד לקבלת מרקם עיסתי. לאחר מכן צריך למרוח את העיסה עם מקלון צמר גפן מסביב, ומתחת לציפורניים הבריאות, ורק לאחר מכן על הציפורניים הנגועות בפטריות. לאחר כ- 10 דקות שוטפים ומייבשים את הציפורניים.
תִּימִין - תבלין נפוץ שיש לו גם סגולות רפואיות.
אופן השימוש: חולטים שלוש כפות תִּימִין בסיר עם שתי כוסות מים (לא יותר מ- 5 דקות), מכסים את הסיר וממתינים עד שהחליטה מתקררת. לאחר מכן ובעזרת מקלון צמר גפן, מורחים את החליטה על הציפורניים המזוהמות.
לבנדר - בנוסף לריחו הנעים של שמן הלבנדר, הוא מכיל גם חומרים אנטי דלקתיים נגד הפטרת.
אופן השימוש: מוסיפים לתוך גיגית שתי כוסות חומץ תפוחים, ו- 7 טיפות תמצית שמן לבנדר. לאחר מכן טובלים את הרגליים למשך 10 דקות, פעמיים ביום לפרק זמן של שבועיים.
קינמון - תבלין דומיננטי עם סגולות מרפא ידועות.
אופן השימוש: מרתיחים ליטר מים בסיר, מוסיפים 10 מקלות קינמון שבורים, מנמיכים את הלהבה וממתינים עוד 5 דקות. לאחר מכן מעבירים את הנוזלים לגיגית וממתינים עד שהתמיסה פושרת. יש לטבול את הרגליים למשך 10 דקות, פעמיים ביום לפרק זמן של שבועיים.
ג’ל אלוורה - מעבר לעובדה שהאלוורה מרגיעה ומטפלת בכוויות חום היא אף נחשבת כיעילה לטיפול בזיהומי עור.
אופן השימוש: יש לערבב שתי כפיות ג׳ל אלוורה או אלווי ביחד עם כפית לימון אחת, ו-5 טיפות מי חמצן. את התערובת מורחים ישירות על האצבעות הנגועות.
סרפד - צמח בעל תכונות רפואיות שעוזר במקרים של זיהום ובעיות ראומטיות.
אופן השימוש: יש למלא בקבוק עם שורשים רחוצים וחתוכים של סרפד עם אלכוהול בנפח 38% מחיטה. את התמיסה שומרים במקום קריר למשך שבועיים ולאחר מכן מורחים את התמצית מספר פעמים ביום על הציפורניים הנגועות ועד שרואים שיפור.
דעה רווחת בציבור היא שפטרת הציפורניים הינה בעיה אסתטית בלבד - האומנם? קראו את הפסקה הבאה והחליטו בעצמכם!
פטרת הציפורניים היא למעשה זיהום פטרייתי חיידקי מדבק העלול לסכן חיים! אם לא מטפלים בה, הזיהום חודר גם לעור ואז נוצרת גם פטרת בעור כף הרגל או היד. הזיהום החיידקי מתפתח לדלקת המאפשרת לזיהום לחדור למחזור הדם ולגרום לזיהום כללי בגוף. זיהום זה עלול לעורר בעיות קשות ורציניות הקשורות להיריון, זרימת הדם והמערכת החיסונית!
עדיין חושבים שמדובר בבעיה אסתטית בלבד? זיהום פטרת הציפורניים עלול להסתבך ולגרום לנזק קבוע לציפורניים ולכף הרגל ובמקרים מסוימים של חדירת הזיהום למחזור הדם, מדובר אף בסכנת חיים ממש.
אם זיהיתם התחלה של פטרת הציפורניים, הבאה לידי ביטוי בנקודות לבנות על הציפורן או ריח חריף מכפות הרגליים חשוב מאוד שתעברו אבחון מקצועי ותטפלו בזיהום בהקדם גם עבורכם וגם על מנת שלא להדביק את בני משפחתכם. אנחנו מציעים:
הרשמו עכשיו בטופס צור הקשר וקבלו מידע נוסף לפני שיהיה מאוחר, מדובר בזיהום פטרייתי וחיידקי מדבק ומתפשט שעשוי להדביק את כל אצבעות הידיים והרגליים שלכם ואף לפגוע בקרובים אליכם.