כל אדם סובל בשלב מסוים בחיים מכאב בציפורניים. לעיתים הכאב נובע כתוצאה ממכה יבשה ולעיתים טראומה או מחלה גורמים לכאב. הכאבים לרוב חולפים לאחר תקופה קצרה, אולם ישנם מצבים מסוימים בהם הכאבים הם חריפים ומצריכים טיפול רפואי. כאבים המתהווים בציפורני הרגליים עלולים לנבוע עקב מספר סיבות, החל מבעיות פשוטות כמו מכה יבשה קלה, ועד לבעיות קשות בהן נוצר הצורך בניתוח רפואי. הטיפול החדשני שניתן כיום יכול להקל במידה רבה על הכאב, ולהעלימו במהירות.
הכאב באצבעות הרגליים מקורו לרוב בציפורניים. הציפורניים נכנסות אל תוך הבשר, חודרות את העור, ננעצות באצבע תוך גרימת כאבים, מפעילות לחץ על האצבע, וגורמות לכאבים מתמשכים. הנטייה לתופעה זו, בה הציפורן חודרת לבשר, יכולה להיות תורשתית או עקב פציעה.
פציעות בציפורניי אצבעות הרגליים עלולות להיגרם למשל מנפילת חפץ כבד, נעליים לא נוחות, פטרת ציפורניים, ומפציעת אצבעות (בעיקר אצל ספורטאים). ציפורן שנפצעת, עשויה לשנות כיוון, ולצמוח בצורה שאינה נכונה לתוך הבשר. חיתוך לא נכון של הציפורניים יכול להשאיר פינות חדות, העלולות לחדור כאשר הציפורן גדלה.
סובלים מכאבים באצבעות הרגליים? אחת הסיבות השכיחות לכאבים עלולה להיות פטרת ציפורניים, התייעצו עם המומחים שלנו שידעו כיצד לאבחן היטב את מקור הכאב וידעו איך לטפל בתופעה במגוון שיטות מתקדמות. התייעצו עם המכונים המובילים בישראל, עשו זאת עכשיו
העור שנמצא מסביב לציפורן (קוטיקולה) מותאם ללחץ הציפורן שצומחת. במקרים של בקטריות בעור, זיהום בחלל שבין העור לציפורן, ופצעים בעור הסובב את הציפורן, עלולה להיווצר דלקת במקום הגורמת לכאב. ציפורן חודרנית גורמת לכאב, לדלקות, ולסימפטומים החוזרים על עצמם. במידה והזיהום לא מטופל בזמן, קיים סיכון שהציפורן תחדור לבשר, והברירה היחידה תהיה ניתוח כירורגי פשוט שמוציא את קצה הציפורן מהאצבע. את החלק הפוצע של הציפורן צריך יהיה להסיר לגמרי. ברוב המקרים ההחלמה מהירה - יש להשרות את הציפורן במים כל יום, למרוח משחות אנטיביוטיות, ולחבוש את המקום. כל ניסיון התעסקות עם הציפורן לשיפור המצב (״כירורגיה ביתית״) עלול רק להחמיר את התופעה, ולכן יש לפנות רק למומחים בנושא.
פטרת ציפורניים גורמת לשינוי צבע הציפורן, הפיכתה לעבה יותר ופרוקה. כאשר נועלים נעליים, הציפורן העבה מתחילה ללחוץ על העור ונגרם כאב. כשמדובר בציפורן עבה שנגרמת עקב פטרת, הציפורן גורמת לכאב וללחץ ממושך. לחץ מנעליים או פציעות בשורש הציפורן, עלולים לגרום לציפורן להינעץ בבשר. הציפורן עשויה לכאוב גם כאשר הנעל אינה ״יושבת״ היטב על הרגל, והטיפול יכלול יישור הציפורן ושימוש בתרופות מרככות מיוחדות. במקרים קיצוניים צריך לעבור ניתוח כירורגי להסרת הציפורן.
בעיה נוספת הקיימת אצל ספורטאים או אנשים שרוב הזמן נמצאים בעמידה היא חיכוך בציפורניים. אם הנעליים גדולות, ארוכות, או רחבות יותר מהרגל, הרגל מחליקה בתוך הנעל והציפורניים לרוב נפגעות. בכדי למנוע פגיעות שכאלו, מומלץ לנעול נעלים במידה המתאימה. הטראומות הנפוצות ביותר נובעות מנפילת חפצים כבדים על אצבעות הרגליים. כאשר הפציעה היא קלה, אפשר להמתין מספר ימים עד שהציפורן תצמח והכאב יפסק. במידה ונוצר שטף דם המכסה שליש או חצי מהציפורן, יש להפסיק את הלחץ על הציפורן באזור ולגשת לטיפול. לעתים העצם באצבע נשברת וקצותיה החדות עלולות לפגוע בעור מבפנים, מצב הדורש ניתוח דחוף למניעת זיהום.
כאבי ציפורניים עלולים להתפתח עקב מחלות עור כגון פסוריאזיס או חלילה וחס עקב מלנומה. במידה והפיגמנטציה מסביב לציפורן הופכת לכהה יותר צריך להתייעץ עם הרופא ללא דיחוי. מלנומה ליד הציפורן היא תופעה מאוד נדירה, אך קיימת. ישנן בעיות אחרות כמו גידולים שפירים או ממאירים על משטחי העור, גידולים של רקמות פנימיות, ציסטות, והפרעות עצביות העלולות לגרום לכאבים בציפורניים. למרות שהבעיות שתוארו הן די נדירות, חשוב להדגיש כי בכולן ניתן לטפל, בטח ובטח למנוע את הכאבים.
ההמלצה שלנו היא לפנות למכון מקצועי שיודע לטפל ולאבחן במהירות ובמקצועיות את המקור לתופעה, תוכלו לקבל הצעת מחיר ומידע מהמכונים המובילים לפטרת בישראל על ידי מילוי טופס צור קשר פשוט.